Nyheter

Nytt bolagsnamn och hemsida

Dec 02, 2021

Binette Redovisning AB har bytt bolagsnamn till Value Accounting AB. Vår nya hemsida finner Ni på www.valueaccounting.se

Auktoriserad Redovisningskonsult

Maj 10, 2021

Vi är glada och stolta över att få berätta att vår kollega Camilla Bergensand numera kan använda sig utav titeln "Auktoriserad Redovisningskonsult".

Ny telefonväxel

September 11, 2020

Vi har idag erhållit en ny telefonväxel för att förenkla och förbättra nårbarheten hos oss och våra konsulter.

Auktoriserad Redovisningskonsult

Mars 16, 2020

Vi är glada och stolta över att få berätta att vår kollega Sara Binette numera kan använda sig utav titeln "Auktoriserad Redovisningskonsult".

Förändringar/påverkan i samband med covid-19

Mars 12, 2020

Vi på Binette Redovisning strävar alltid efter att hantera ärenden och serva våra kunder så snabbt som möjligt. Externa parametrar kan dock påverka hur lång tid vissa ärenden behöver innan de kan slutföras och innan svar och tjänster kan levereras.

En aktuell parameter är viruset covid-19, mera känt som coronaviruset, som av världshälsoorganisationen WHO har klassificerats som en pandemi.

Binette Redovisning har löpande bemanning av personal, men vi ber er ha överseende med att vissa ärenden kan ta längre tid än vanligt att slutföra.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rapportering och rekommendationer och hoppas därmed kunna hålla sjukfrånvaron så låg som möjligt. Skulle just Din konsult ändå vara sjuk hoppas vi att Du kommer ha överseende med det och kan känna Dig trygg med att kunna vända till någon annan av våra många duktiga konsulter.

Vi ser fram emot att fortsätta stå till tjänst och önskar Er alla en fin vår som vi hoppas snart är här !

Kundportal

Februari 19, 2020

Nu har vi lanserat vår kundportal. I vår nya kundportal har du tillgång till de systemen du behöver med "Single Sign On" där du även kan skicka och signerar alla typer av avtal och digital post via integration mot bl.a. Kivra.

Alla dina dokument och avtal samlas i den inbyggda dokumenthanteraren, där filer kan lagras och delas på ett säkert sätt. All typ av information och ärendehantering kan skickas mellan oss och er på ett tryggt sätt, helt enligt GDPRs regelverk.

Auktoriserad Redovisningskonsult

Maj 3, 2019

Vi glada och stolta att berätta att vår kollega Karin Altrock numera kan använda sig utav titeln "Auktoriserad Redovisningskonsult".

Vi söker fler redovisningskonsulter / kollegor !

Februari 23, 2019 

 

Till vårt kontor i Liljeholmen söker vi dig med relevant ekonomisk utbildning och erfarenhet som vill jobba som redovisningskonsult.

I rollen som redovisningskonsult hos oss har du ett omväxlande och självständigt arbete som kräver engagemang och initiativförmåga med hög ansvarskänsla. 

Våra kunder är inom många olika branscher, stora som små, vilket leder till ett omväxlande och utmanande arbete

Arbetsuppgifterna består utav:
- Löpande bokföring
- Månatliga avstämningar
- Löneadministration
- Rapportering till kund
- Bokslutsarbete
- Upprättande av årsredovisning
- Upprättande av inkomstdeklarationer
- Rådgivning till företag och företagsledare

Du har en YH-utbildning alternativt annan eftergymnasial utbildning inom redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av upprättande utav årsbokslut samt årsredovisningar i framförallt K2. 

Det är meriterande om du har erfarenhet utav system som Fortnox och/eller 24 SevenOffice.

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Vi frågor eller ansökan kontakta Philippe Binette, philippe@binette.se

Ny lokal mars 2019

December 6, 2018

 

I mars månad 2019 så går flyttlasset för våra båda kontor till en ny gemensam lokal vid Liljeholmen. Vår nya besöksadress från mars månad kommer bli Liljeholmsvägen 18. 

Auktorisation kontroll/granskning

Januari 31, 2018

Efter att under hösten genomgått auktorisations kontroll/granskning kan vi glädja oss åt att Binette Redovisning AB och dess Auktoriserade Redovisningskonsulter har genomgått granskningen med godkänt resultat.

Vi tar vårt kvalitetsarbete på stort allvar har idag väl utvecklade och inarbetade rutiner för detta.

Binette öppnar ytterligare kontor i Stockholm

December 1, 2017

I samband med att vi förvärvat samtliga aktier i Broströms Juridiska & Redovisning AB så etablerar vi ytterligare ett kontor på Södermalm med i dagläget 6 konsulter på Torkel Knutssonsgatan 27.

REKO blir ersatt utav REX

November 02, 2017 

 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® och redovisningsföretag arbetar
enligt gällande branschstandard, Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag.
Rex baseras på nordiska principer för redovisningstjänster och ersätter från
januari 2018 den tidigare Reko-standarden.

Rex tillämpas för att skapa hög kvalitet i uppdragen enligt konceptet ”rätt från början”.

Lokalt företagsklimat - ranking 2016

September 20, 2016 

 

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2016 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2016 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

 

2016 års ranking toppas återigen av Solna, följt av Sollentuna och Nacka. Vännäs i Västerbotten går upp 107 placeringar och blir årets klättrare.

 

Mindre positivt är att flera storstäder får en sämre rankingplacering i 2016 års ranking jämfört med föregående år.

 

På hemsidan www.foretagsklimat.se visas hela rankinglistan, både totalt och för de olika delfaktorerna över tid.

SIE-5: Nytt format för överföring av redovisningsdata

Juni 2, 2016 

 

Föreningen SIE-Gruppen förvaltar och utvecklar SIE-standarden i Sverige sedan 1992.

 

SIE (Standard Import Export) är det ledande filformatet för överföring av redovisningsdata, och används av i princip alla förekommande dataprogram för ekonomiadministration och företagsanalys vid överföring av data mellan olika delsystem.

 

Nu lanseras en ny och utvecklad version av filformatet i form av SIE-5. De främsta nyheterna består i att filformatet har utökats och nu innehåller väsentligt mera redovisningsdata, bland annat genom att även omfatta kund- och leverantörsreskontra. SIE-5 baseras på XML-standarden och innehåller även funktionalitet för ökad säkerhet jämfört mot tidigare.

 

– Jag är mycket glad och stolt att vi nu kan lansera SIE-standarden i ett nytt och modernt format, säger Mikael Carlson, ordförande i SIE-Gruppen. Det har varit ett omfattande arbete, med många inblandade och vi har redan fått mycket positiv respons. Vi har även fått nya medlemmar under arbetet, och kan nu inför lanseringen även hälsa Statistiska Centralbyrån (SCB) välkomna till SIE, fortsätter Mikael Carlson.

 

SIE-5 har innan lanseringen gått på remiss till en bred krets av företag och myndigheter, och den fullständiga beskrivningen av standarden och tillfrågade remissinstanser framgår av SIE-Gruppens webbplats www.sie.se.

AAA-rating

Januari 21, 2016

 

Vi har i år blivit tilldelade AAA rating vilket vi givetvis är väldigt stolta över! Enligt uppgift tillhör enbart ca 3 % av företagen i Sverige denna rating i dagsläget.

 

 

Binette Redovisning AB förvärvar Eva Rosén Data AB

Februari 17, 2015

Vi är mycket glada att kunna meddela att vi under veckan förvärvat redovisningsbyrån Eva Rosén Data AB och därmed stärker organisationen med ytterligare 4 redovisningskonsulter. Vi välkomnar våra nya kollegor Ingrid Lundqvist, Majvor Snårbacka, Karin Altrock samt Wilma Moscoso till Binette koncernen!

Nya lokaler – Långholmsgatan 27/Hornstull

November 24, 2014

Nu har vi flyttat till större och finare lokaler vid Långholmsgatan 27, 7tr då vi vuxit ur vår befintliga kontorslösning. Postadressen (box) samt telefon nr. är desamma som tidigare.

Rådrum AB ny ägare till Binette Ekonomisk Förvaltning AB

Oktober 21, 2014

Vi informerar härmed de som går in på vår hemsida och som ännu inte har tagit del av tidigare utsänd information att Binette Ekonomisk Förvaltning AB inte längre är en del av koncernen i Binette Consulting Group. Binette Redovisning AB´s tidigare systerbolag har sålts till Rådrum AB. Binette Redovisning AB har ej tjänster inom ekonomisk förvaltning mot bostadsrättsföreningar. Binette Ekonomisk Förvaltning AB är numera ett dotterbolag till Rådrum AB. Mer information om Rådrum AB finner Ni på: www.radrum.se

Klubbsponsor Hanviken Handboll

September 6, 2014

Binette Redovisning AB kan stolt presentera att vi tecknat sponsoravtal med Hanviken Handboll för säsongen 2014-2015.

Klubbsponsor Tyresö Handboll

August 6, 2014

Binette Redovisning AB kan stolt presentera att vi tecknat sponsoravtal med Tyresö Handboll för säsongen 2014-2015.

Ny undersökning från UC – Revisor inte alltid bäst!

11 October, 2013

Den 1 november 2010 slopades kravet på revisor för mindre aktiebolag. Utformningen av regelverket innebär att 7 av 10 aktiebolag inte behöver använda sig av revisor. UC kan idag, tack vare sin omfattande och unika informationsdatabas, presentera en analys hur kreditrisken påverkas av valet mellan att ha revisor, auktoriserad redovisningskonsult eller att inte använda sig av extern redovisningshjälp alls.

UC:s analys visar att:
Företag som använder auktoriserad redovisningskonsult har lägre kreditrisk än de aktiebolag som valt att använda sig av revisor.
- 7 av 100 AB som använder revisor har UC Riskklass 1 eller 2
- 4  av 100 AB som använder auktoriserade redovisningskonsult har UC Riskklass 1 eller 2

UC:s Riskklass är en sammanfattande bedömning av företaget, grundad på en statistisk analys av informationen i UC:s databas.

UC:s Riskklass visar vilken risk företaget löper att hamna på obestånd inom ett år. UC Riskklass 5 utgör lägsta risk och UC Riskklass 1 högsta risk.

Några av de branscher med högst andel aktiebolag som valt bort revisor är:
- Andra serviceföretag och företag för personliga tjänster mm 67 procent av bolagen i sektorn har valt bort revisor.
- Utbildningsväsendet 58 procent av bolagen i sektorn har valt bort revisor.
- Enheter för vård, omsorg, socialtjänst 58 procent av bolagen i sektorn har valt bort revisor.

UC:s marknadschef Roland Sigbladh säger i en kommentar:
”Den viktigaste skillnaden är huruvida man väljer att ta extern redovisningshjälp eller inte. Men statistiken visar också att man hellre än en årlig kontakt med revisor ska ha löpande redovisningshjälp, säger Roland Sigbladh, marknadschef UC AB.”
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.